De reviews die hieronder geschreven zijn geven een beeld van wat je van een BLACK MOUNTAINS reis mag verwachten. Ons motto is niet voor niets "Ga mee op avontuur met BLACK MOUNTAINS".

 

Hedy Cappon

Reis Oostenrijk Basic [reisverslag]

juni 2015

Zo zit je op een verjaardagsfeestje in Emmeloord en zo sta je voor je het weet in de Oostenrijkse bergen… Het begon op dat bewuste feestje met de vraag: “Vind je het leuk vond om een keer een avondje te volleyballen?” Nou, dat vind ik wel leuk. Tijdens de nazit van het volleyballen, klinkt opeens de vraag: “Wie heeft er zin om mee te gaan naar Oostenrijk om daar een paar dagen in de bergen te wandelen?” Nou, dat vind ik wel leuk. En zo stonden we stonden we – Richar, Wilmar, Jetze en ondergetekende – een tijdje later met zijn vieren in Oostenrijk.

 

Na een periode van voorpret en stevige wandelingen in onze vlakke Polder, gingen we in juni naar Oostenrijk. Na een koude eerste nacht, gaan we de bergen in. Het is even wennen, vooral ook je eigen tempo zoeken en vinden. Maar dat is juist het mooie van deze trip: je doet het in je eigen tempo, maar je doet het ook samen. We genieten van het uitzicht en tijdens de afdaling vinden we een mooie fossiel. Bij terugkomst op de camping duiken we ter verkoeling in het zwembad! De tweede dag is het prachtig wandelweer en voordat ’s middags de onweersbuien losbarsten, zijn we weer terug op de camping. De derde dag heb ik de nodige pijntjes. Jelle past het programma zo aan dat we toch met zijn allen kunnen wandelen en het toch ook voor iedereen uitdagend blijft.

 

Tijdens en rond de wandelingen is het vooral heel erg gezellig. Het is leuk om met deze mannen op stap te zijn en het is leuk om Jelle als reisleider te hebben. Het is tegelijkertijd inspannend én ontspannend – kortom: heerlijk!

 

Een punt vaan aandacht van mijn kant is mijn dieet:  ik moet glutenvrij eten. Voor Jelle blijkt dat geen enkel probleem. Hij weet waar het over gaat en houdt daar bij het koken rekening mee: we eten dit keer gewoon allemaal glutenvrij! Trouwens ook bij het restaurant op de camping is het geen enkel probleem om hier (of met een ander dieet) rekening mee te houden.


Richard Machielsen

Reis Oostenrijk Basic [reisverslag]

juni 2015

Tijdens een kerstvolleybal toernooi met een aantal mensen wordt er gevraagd of je zin hebt om jezelf eens tegen te komen. Een paar dagen de bergen in, lekker alleen met jezelf bezig zijn.

 

Wat doe of zeg je dan, nou laat maar zitten of ga je ervoor. Na overleg met het thuisfront heb ik ja-gezegd tegen deze uitdaging en zijn we in juni met vier mannen, Jetze Kempenaar, Wilmar Platenkamp en Hedy Cappon naar de bergen vertrokken. Het basiskamp in Wiesing was al volledig ingericht. We hoefde alleen maar onze spullen in onze eigen tent te leggen en de volgende dag zijn we letterlijk de bergen ingelopen. Zoals ik al in de eerste zin aangaf, je komt jezelf wel tegen de eerste dag. Je denkt van dat doe ik wel even, een uurtje of twee omhoog en een uurtje of anderhalf naar beneden. Nou ik moet je zeggen, zo’n eerste dag viel mij zwaar tegen. Het was wel heel indrukwekkend om te doen. De tweede dag gingen we naar een ander stuk natuurschoon en ook daar viel het me tegen, om de rest gemakkelijk bij te houden. Maar ja, gelukkig was er ook dag drie. Wonderbaarlijk protesteerde mijn knieën niet meer en ging het lopen een heel stuk gemakkelijker. Wat mij betreft hadden we gerust nog een dag meer mogen lopen in de bergen. Wat is de natuur in Oostenrijk toch mooi.

 

Jelle de Jong onze reisbegeleider hield ons op alle dagen goed in de gaten en gaf je ook tips van hoe op bepaalde stukken bergen te klimmen cq te dalen en wat vooral niet te doen of te laten. Dit heeft me vooral de eerste twee dagen goed geholpen.

 

Ik ben een hoop koolhydraten kwijtgeraakt, maar heb er heel veel positieve energie voor teruggekregen. Dan weet je weer hoe mooi de natuur is en hoe goed je op deze natuur moet letten. Het is zeker een aanrader om dit avontuur een keer zelf te beleven en gewoon jezelf tegen te komen in de natuur. Een topervaring. Jelle bedankt.

Richard Machielsen

 

p.s. ons thuisfront was zo jaloers/enthousiast, dat ze in augustus zelf ook met 4 dames zijn geweest.


Debby Machielsen

Reis Oostenrijk Basic [reisverslag]

augustus 2015
Eind augustus zijn we met vier dames afgereisd naar Wiesing. Daar hebben we drie dagen gewandeld onder begeleiding van Jelle. We sliepen in eigen tentjes op de camping van Wiesing. Het mooie was dat de wandelingen elke dag anders waren. De ene dag liepen we over een mooie bergweide, de andere dag werd er een stuk geklauterd over een rots gedeelte.

Elke dag was het weer pittig maar doordat je je eigen tempo bepaalt is het was het voor iedereen mogelijk om boven te komen. Na elke wandeling kwam je dan ook moe maar trots op jezelf (en de groep) weer terug. Doordat Jelle de omgeving goed kent weet hij ook welke route geschikt is. In combinatie met de luxe van vol pension waren het dagen waar ik met veel plezier op terugkijk.

 

Lizette Platenkamp

Reis Oostenrijk Basic [reisverslag]

augustus 2015

Enthousiast gemaakt door enkele van onze echtgenoten, besluiten Debby, Ina, Judith en ik ons aan te melden bij Jelle voor de beginnersreis van Xtraveler naar Oostenrijk.

Direct na aankomst in Wiesing hebben we al in de gaten dat Jelle niets aan het toeval overlaat. Onze tentjes zijn al opgezet, de koffie pruttelt en we doen ons tegoed aan heerlijke Oostenrijkse lekkernijen. Dat is een goed begin!

 

Na een kleine trip met de bus loopt het eerst wandelpad direct stijl omhoog. Na een paar uur bereiken we de eerste bergtop: Hochplatte! Wat een prachtig uitzicht rondom en wat een goed gevoel geeft het bereiken van de top! De afdaling verloopt goed en als we eind van de middag de camping bereiken, nemen we een ontspannen duik in het zwembad: goed voor de (lach)spieren!

 

De tweede dag zullen we niet snel vergeten, al is het alleen al vanwege de verjaardag van Judith! Jelle heeft een schitterende tocht voor ons uitgezocht naar de Lamsenjochhutte en als extra de tocht naar de Hahnkampl. In dit natuurreservaat wordt je overrompeld door prachtig natuurschoon, overal om je heen ruige bergen.

 

Zondag, de laatste wandeldag; onze benen geven aan dat een rustdag welkom is, maar Jelle denkt hier anders over. We vertrekken naar de gletsjer in het Zillertal; Eerst een stuk vlak langs een stuwmeer daarna steil omhoog met als einddoel de berghut met een fantastisch uitzicht op de Grose Moseler. Opnieuw het gevoel van trots en blijdschap.

 

Jelle heeft deze avond vrij van koken. We drinken lekker een biertje en nemen de afgelopen dagen door. We zijn unaniem: wandelen in Oostenrijk is fantastisch, als Heidi’s groep hebben we het heerlijk gehad en wat een onvergetelijke ervaring was dit, één om nooit weer te vergeten!



Klaas Doornbos

Reis Oostenrijk Pro [reisverslag]

juni 2015

De basis was al eerder gelegd. Begin februari 2015 stond ik op de top van de Kilimanjaro in Tanzania (5895m). Ik heb totaal geen ervaring met bergsport dus de maanden daarvoor regelmatig met Jelle wezen lopen op prachtige  plekken in Nederland. Dit waren mooie dagen waarin we elkaar beter leerden kennen.  Vanzelfsprekend kwam de vraag: “wanneer ga je mee naar Oostenrijk” Dat werd dus 4 juni 2015.

 

Ik kende Oostenrijk van de Wintersport maar was in de zomer nog nooit de bergen in geweest. We troffen het enorm. Het weer was prachtig en we kwamen op hoogte nog de laatste sneeuwresten tegen. 

 

Jelle is een goede gastheer en ervaren reisleider. Op de camping werden we goed verzorgd en het programma werd aangepast aan onze wensen. De eerste dag al een flinke klim met mooie uitdagingen en vergezichten. Na klimmen komt ook dalen en daar moeten de benen ook tegen kunnen. De tweede dag maakte ik een misstap en een goede aanleiding om de derde dag een alternatief programma te maken met minder steile stukken maar wel mooi op hoogte.

 

Ik kijk terug op een heel mooi avontuur wat ik iedereen kan aanbevelen. Je komt op plekken waar je normaal niet komt en met de goede begeleiding van Jelle durf je ook grenzen te verleggen.

 

Mark Hetsen

Reis Oostenrijk Pro [reisverslag]

juni 2015
De afgelopen jaren had Jelle mij al eens vaker weten te prikkelen om een wandel of bergsport ervaring op te doen. Dit waren prachtige ervaringen, mooie gespreken, dicht bij de natuur en telkens opnieuw voor mij grensverleggend en onvergetelijk. De gemene deler van deze ervaring was en is voor mij het feit dat de natuur eindeloos en voor iedereen toegankelijk is en dat het aan jou is of jij je hierdoor wilt laten aanraken, ja of nee. Je hoeft eigenlijk alleen maar ruimte in de agenda te maken en te gaan!

Zo ook toen hij me vroeg mee te gaan naar het karwendel gebied in Oostenrijk, inmiddels met het  X-traveler label op de bus en gezamenlijk met nog twee andere reisgenoten. Super gasten in een gebied wat zeer gevarieerd is en weer nieuwe bergsport dimensies erbij. Kammen, toppen, sneeuw, zon, uitgestorven berghutten, goed gezelschap. Maar ook kwam ik mijzelf voor het eerst sinds jaren in fysieke zin tegen. Er zaten namelijk best een paar pittige klimmetjes in, het bleek dat we de Pro-versie van Xtraveler Bergsportreizen liepen!

Ons basecamp was overigens zeer goed verzorgt en we hebben een paar fantastische dagen gehad. Op naar volgende nieuwe dimensies!

 

Bram Jippes

Reis Oostenrijk Basic [reisverslag]
oktober 2015

De omgeving van Wiesing is schitterend. De camping die Xtraveler heeft uitgezocht is een prima uitvalsbasis voor een paar heerlijke dagen in de bergen. We hadden Jelle als gids/reisbegeleider.

 

Jelle heeft een enorme passie voor de bergen en weet dit over te brengen op de groep. Daarnaast houdt hij de veiligheid voor iedereen goed in de gaten. Jelle past de routes van dag 2 en 3 aan op basis van wat hij de eerste dag in de groep waarneemt. Hierdoor blijft het voor iedereen uitdagend, maar wordt het voor niemand gevaarlijk.

 

Kortom het is een avontuur wat ik iedereen kan aanraden!


Judith Cappon

Reis Oostenrijk Basic [reisverslag]
augustus 2015

Het was in meer dan één opzicht een uitdaging. Je gaat met drie goede vriendinnen op stap – maar wat wandelen betreft deel je niet meer dan een paar stevige wandelingen in de polder en omstreken… Hoe zou het zijn om in de bergen te wandelen? Houden we het allemaal vol? En vinden we elkaar nog steeds leuk als het zwaar wordt? En als je van huis uit niet zo’n kampeerder bent, kun je dan slapen in zo’n tentje?

 

Het werd in alle opzichten een topervaring – om nooit te vergeten! De wandelingen waren pittig – maar er was ruimte om het ieder in je eigen tempo te doen, dus we hielden het allemaal tot het eind toe vol. De vergezichten waren groots, het bereiken van het doel van de dag was iedere keer een heerlijke prestatie. Mijn verjaardag vieren op het terras van een berghut, met  apfelstrudel compleet met kaarsjes – dat was maar één van de hoogtepunten!

 

Bergmeister Jelle loodste ons door de (fysieke) dieptepunten heen en had de logistiek en de catering prima onder controle.

Alles bij elkaar veel mooie herinneringen om op terug te kijken – en nog steeds heel goede vriendinnen om mee verder te wandelen!